Tapahtumatekniikka

Kaikki tapahtumatekniikan palvelut valoista äänentoistoon. You name it, we got it.

Elämyksiä tapahtumatekniikalla

Tapahtumatekniikkaratkaisut ja laitevuokraus ovat liiketoimintamme ytimessä. Yli kahdenkymmenen vuoden tapahtuma-alan kokemuksemme tekee meistä kokeneen ja luotettavan kumppanin tapahtumaan kuin tapahtumaan. Olemme aktiivisesti mukana tapahtumasi suunnittelussa ja tukena itse tapahtumassa. Olemme onnistuneet, kun meitä ei edes huomata: kaikki logistiikasta rakentamiseen ja purkuun vain toimii.

Olemme mukana tuottamassa satoja erilaisia tapahtumia vuosittain. Hallitsemme messut, tuotelanseeraukset, webinaarit, festarit, seminaarit ja pikkujoulut. Suuret ja pienet tuotannot. Olemme erityisen innoissamme päästessämme haastamaan itseämme – kunnianhimoiset ja luovaa ajattelua vaativat toteutukset ovat työmme suola.

Tarkka suunnittelutyö, vaivaton ja mukava yhteistyö, laadukas kalusto, wow-efektien tavoittelu ja erinomainen asiakastyytyväisyys ovat käyntikorttimme. Olemme enemmän kuin pelkkä tapahtumalaitetoimittaja – olemme aito kumppani.

Checklist

Tapahtuman suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen tapahtuma-ajankohtaa. Tee selkeä tapahtuman kulun kaavio tai listaus, jotta voit helposti hahmottaa koko tapahtuman kulun. Mihin aikaan mitäkin tapahtuu? Koska apuakäsiä tarvitaan? Kauanko siirtyminen paikasta A paikkaan B kestää? Hyvin suunniteltu selkäranka tapahtumallesi on välttämätön, jotta sujuvuus saadaan varmistettua. Voit halutessasi rakentaa sen myös visuaalisesti: se on oiva tapa hahmottaa kokonaiskuvaa.

Sidosryhmien tarpeen tiedostaminen ja myöhemmin näiden kumppaneiden organisointi on tärkeää tapahtumassa kuin tapahtumassa. Tarvitseeko tapahtumasi järjestyksenvalvojia? Miten on äänimiesten laita? Onko tarvetta audioteknikoille tai valomiehille? Kaikkien näiden sidosryhmien pitäminen ajan tasalla tapahtumasta ja sen suunnittelun vaiheista on välttämätöntä, jotta tapahtumasi onnistuu suunnitellusti. Mikäli teknikkosi saavat tiedot tapahtuman luonteesta ja infrasta vasta paikan päällä, ongelmat voidaan huomata liian myöhään eikä niitä siten pystytä välttämättä korjaamaan tarvittavassa aikataulussa. Mikäli tapahtumatekniikkatarpeesi teknikoineen tulevat puolestaan kaltaisestamme tapahtumatekniikkayrityksestä, vastuu tapahtuman infrasta siirtyy meille. Varmistamme, että sähköä riittää ja tarvittavat asiat on huomioitu.

Suunnitteluvaiheessa on hyvä ottaa huomioon tapahtuman sijainti ja sen tuomat tarpeet. Onko kyseessä ulkotapahtuma vai sisätapahtuma, eli tarvitseeko ottaa huomioon säänkestävyyttä tapahtumatekniikan osalta? Onko saavutettavuus otettu huomioon, eli onko esimerkiksi inva-rampit järjestetty asian mukaisella tavalla? Onko näköesteitä? Miten äänentoisto kannattaa suunnata, jotta koko juhlakansa kuulee vieraspuhujien puheet?

Kun tapahtumapaikka on valittu, kaikki tapahtuman tekniikkaan liittyvät tarpeet ja päätökset nojautuvat siihen: jatkojohtojen tarve, valo-ohjauslaitteiden määrä sekä PowerPoint-esityksiin käytettyjen tietokoneiden määrä ovat kaikki asioita, jotka ovat täysin riippuvaisia tapahtumapaikasta. Jos paikka vaihtuu ja paikallisen/valmiin tekniikkainfran ominaisuudet muuttuvat, tarpeet pitää suunnitella uudelleen. Paikka ratkaisee paljon.

Tapahtuman tekniikkaratkaisuja pohtiessa kannattaa huomioida tapahtuman tarkoitus. Onko tarkoitus saada aikaan wow-elämyksiä? Onko kyseessä pelkkä puheenvuoro ja pelkkä äänentoisto voisi riittää? Tapahtumia on moneen lähtöön ja niin on tapahtumatekniikkaratkaisujakin. Valot tekevät tapahtuman, äänentoisto mahdollistaa kuuluvuuden, tehosteilla saadaan näyttävyyttä, näyttö- ja kuvatekniikka tarjoaa mahdollisuuksia, lavat ja rakenteet tukevat tapahtumasi infraa ja tapahtumapalvelut tarjoavat tapahtumaasi sisältöä. Kysymykseksi siis jääkin: mitä osia tapahtumasi tarvitsee, jotta perimmäinen tarkoitus saadaan täytettyä?

Miksi valita kuja?

Striimauspalvelumme tekevät tapahtumastasi saavutettavan

Tapahtumapalvelumme kattavat monipuoliset videointi- ja äänitallennepalvelut. Videoinnin osalta mahdollisuuksinasi on joko streamata tapahtumasi livenä tai tehdä siitä tallenne esimerkiksi Youtube-videopalveluun. Voit myös yhdistää näitä palveluita: voit saada streamistasi tallenteen.

Sijaitsemme Kaarinassa, Turun kupeessa – toimimme valtakunnallisesti

Kujan toimipaikka sijaitsee Varsinais-Suomen Turun seudulla, Kaarinassa. Huolimatta sijainnistamme, meillä on vankkaa kokemusta tuhansista suurista ja pienistä tapahtumista ympäri Suomen. Palvelumme ovat näin ollen tarjolla siellä missä niitä tarvitaan. Ei siis väliä onko paikkana Turku, Helsinki, Tampere, Vaasa, Pori, Rauma, Oulu tai vaikkapa Jyväskylä. Tulemme paikalle ja teemme työmme ammattitaidolla ja hyvällä asenteella.