Stream ja video

Tuotamme laadukkaita streamien, videointien ja äänitysten palveluja. Tapahtuman striimi? Etäkokoukset? podcast? Kanssamme pääset nauttimaan ammattilaistason laitteista ja palvelusta. Erotu laadukkaalla tuotannolla!

Laadukas kalustomme tuottaa silmäkarkkia (ja korvakarkkia!) kohderyhmillesi

Palvelumme kattavat niin kuvan kuin äänen. Tarjoamme erittäin suosituksi noussutta Live-kuvausta, eli reaaliaikaisesti verkkoon lähetettävää streamausta (striimaus / stream – rakkaalla lapsella on monta nimeä) sekä perinteistä muistikortille tallennettavaa tallennetta. Jälkimmäinen käy läpi streamausta kattavamman editoinnin, jonka jälkeen voit hyödyntää sitä kanavissasi, kuten Facebookissa, Youtubessa tai nettisivuillasi.

Äänitysten osalta tarjoamme monipuolisia ratkaisuja podcast-tuotannoista ja äänikirjojen nauhoituksista lähtien. Meiltä löytyy mikrofonit, tallentimet ja editointilaitteet kaikenlaiseen äänittämiseen. Myös laajemmat tuotannot onnistuvat: kauttamme saat myös tilauksena tehdyt musiikkikappaleet, puhujat, juontajat ja taustat tarpeittesi mukaan.

Tukeudumme kaikessa tekemisessämme luotettavaan ammattilaiskalustoon, jotta arvokas tallenteesi saadaan julki mahdollisimman hyvälaatuisena ja toimintavarmasti.

Checklist

Suunnittelu ja käsikirjoitus

Suunnittele ja käsikirjoita. Sanonta ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pätee hyvin videotuotannoissa. Idea ja käsikirjoitus on helppo kirjoittaa vaikka ranskalaisilla viivoilla muistiin. Esimerkiksi näin:

Klo 12:00

Tervetuloa! (juontajan alkusanat, yleiskuva lavasta)
Klo 12:05

Toimitusjohtajan puhe (lähikuva) Puheen aikana näytetään toimitusjohtajan PowerPoint-kalvot
Klo 12:30

Vuoden työntekijän palkitseminen (juontaja, yleiskuva lavasta)
Työntekijän puhe (lähikuva)
Klo 12:45

Loppusanat (juontaja, yleiskuva lavasta)
Suunnitelmaa ja käsikirjoitusta tehdessä on hyvä pohtia seuraavia asioita:

Mitä haluat kertoa?
Kenelle haluat kertoa?
Miksi haluat kertoa?

Kamera ja laitteet

Tarvitaanko kuvaukseen yksi tai useampi kamera? Montako kuvakulmaa olisi hyvä olla? Esimerkiksi: Yksi kamera seuraa puhujaa, toinen kamera ottaa lähikuvan tuotteesta, kolmas kamera kuvaa yleisöä.

Kuvauspaikka

Valitse kuvauspaikka huolella. Voisiko toimiston valkoisen seinän sijaan käyttää metsämaisemaa ulkona? Turun Aurajokirantaa? Helsingin Tuomiokirkkoa? Vai kenties Tampereen uutta ratikkaa? Voisiko videon kuvata työtilassa jolloin takana näkyisi yrityksen koneita ja tiloja? Onhan yrityksen logo varmasti jossain näkyvillä? Kuvauspaikkoja pohtiessa on vain mielikuvitus rajana. Hyvää inspiraatiota saa muiden videoista, katso tarkasti miten ja missä muut kuvailevat.

Valot ja muut tehosteet

Valaistuksen riittävyys & tehosteet

Olipa käytössäsi kännykkä tai ammattikamera, on valaistus äärimmäisen tärkeää sillä valojen oikeanlainen sijoittaminen on kuvaustekniikan kannalta yksi oleellisimmista asioista. Testaa ja kokeile miten esimerkiksi pöytälampun valo ja sen suunta vaikuttaa videoosi. Valosta ei siis kannata tinkiä. Huono valaistus tarkoittaa huonoa ja tummaa kuvalaatua, jossa henkilöt ovat helposti myös harmaita – mikä puolestaan vaikuttaa katsojakokemukseen.

Mitä kuvauskalustoa käytetään? Millaisia valaistusmahdollisuuksia on käytössä? Onko päivänvaloa tarjolla? Kaikki nämä kysymykset ovat tärkeitä kun suunnitellaan niin streamia kuin videotallennustakin.

Tehosteet tarjoavat puolestaan mahdollisuuksia tehdä videosta astetta mielenkiintoisempia: savukone

Miksi valita kuja?

Erota videosi tai striimisi muista tapahtumatekniikalla!

Monipuolisilla tapahtumatekniikkaratkaisuillamme pääset erottautumaan. Palveluihimme kuuluvat mm:

  • Äänitekniikka
  • Valotekniikka
  • Näyttö- ja kuvatekniikka
  • Lavat ja muut rakenteet
  • Tehosteet

Kun hyödynnät ammattilaistasoisen tapahtumatekniikkamme elementtejä videotuotannossasi,

Toimimme valtakunnallisesti

Sijaitsemme Kaarinassa, Turun kupeessa – toimimme valtakunnallisesti

Kujan toimipaikka sijaitsee Varsinais-Suomen Turun seudulla, Kaarinassa. Huolimatta sijainnistamme, meillä on vankkaa kokemusta tuhansista suurista ja pienistä tapahtumista ympäri Suomen. Palvelumme ovat näin ollen tarjolla siellä missä niitä tarvitaan. Ei siis väliä onko paikkana Turku, Helsinki, Tampere, Vaasa, Pori, Rauma, Oulu tai vaikkapa Jyväskylä. Tulemme paikalle ja teemme työmme ammattitaidolla ja hyvällä asenteella.